Lees meer: Dakwerkzaamheden: Pannendak

Wanneer uw dak toe is aan een renovatie of restauratie; Timmer- en aannemingsbedrijf Van der Schee kan dit voor u verzorgen.

Of het nu gaat om het beschieten, isoleren of (gedeeltelijk) herstel van uw pannendak of nok en/of hoekkepervorsten, wij hebben hier de expertise voor in huis.
Ook het maken van bijpassende dakkapellen op oudere panden is maatwerk en is bij ons mogelijk.

Als er binnenshuis zaken aangepast dienen te worden op constructief gebied pakken wij dit ook aan, of het nu sparren, sporen, gordingen of jukken betreft, wij herstellen, versterken en maken alle historische daken met zoveel mogelijk gelijke materialen als het nog bestaande werk met gebruikmaking van bijpassende bevestigingsmaterialen.
Voor eventueel bijkomend zink- en loodwerk schakelen wij onze vaste partners in, allemaal specialisten in hun vakgebied.

Lees meer: Dakwerkzaamheden: Rieten dak

Doordat wij enkele jaren ervaring hebben opgedaan als rietdekker, weten wij hier het nodige van en kunnen wij voor u het voorbereidende timmerwerk verzorgen. Dit gaat dan bijvoorbeeld om het aanbrengen van knelplanken met de goede hoogte om de vereiste knelling te bewerkstelligen. Ook het maken en/of plaatsen van een dakkapel, welke geschikt is voor een rieten dak, vereist kennis van het rietdekkersvak en is dus mogelijk bij Timmer- en aannemingsbedrijf Van der Schee. Wij zijn in het bezit van alle benodigde (rietdekkers)gereedschappen waaronder de zogenaamde rietdekkersstoeltjes waarmee wij ook op een bestaand rieten dak het onderhoud kunnen uitvoeren aan het houtwerk van knelplanken of dakkapellen.

Lees meer: (Monumenten) onderhoud

In de afgelopen jaren hebben wij talloze herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan ramen, deuren, kozijnen en gootbetimmeringen, met name in de binnenstad van Kampen.

Timmer- en aannemingsbedrijf Van der Schee werkt uitsluitend volgens de hoge normen die gesteld worden door de Monumentenwacht en het Nationaal Restauratie Centrum. Daarmee krijgt u gegarandeerd kwaliteitswerk, op een ambachtelijke wijze uitgevoerd. Goed onderhoudswerk is van groot belang om uw pand vitaal te houden en het monument zijn karakteristieke uitstraling te laten behouden. Het is om die reden van belang een juiste inschatting te kunnen maken van de staat van het houtwerk.
Dikwijls wordt er door klanten te snel aangenomen dat een kozijn of deur niet meer te redden is, maar vaak blijkt na onze inspectie dat er nog herstel mogelijk is. Door onze uitgebreide materialenkennis en ervaring met houtherstel kunnen wij u van goede raad voorzien en desgewenst de benodigde werkzaamheden uit voeren.