Lees meer: Interieur: Kapconstructies

Timmer- en aannemingsbedrijf Van der Schee is een dakspecialist, zowel wat betreft de buitenzijde als de binnenzijde. Wij kunnen alle benodigde werkzaamheden aan het houtwerk in de kap voor u verzorgen, of het nu gaat om sparren (rondhout), sporen, gordingen, jukken of schenkelspanten.

Muurplaten, blokkelen, windschoren of haanhouten, gespijkerd of middels pen-en gatverbindingen, wij zijn u graag van dienst!

Lees meer: Interieur: Balklagen
Balken aanbrengen, balk(kop)herstel en alle vormen van ambachtelijk aanlassen van balken behoort eveneens tot ons werkgebied. Werkzaamheden aan zowel eiken als grenen enkelvoudige of samengestelde balklagen zijn mogelijk. Ook het herstel of reconstrueren van consoles of sleutelstukken is mogelijk waarbij er weer goed gebruik kan worden gemaakt van de bouwhistorische aspecten indien deze nog aanwezig zijn.
Lees meer: Interieur: Vaste kasten
Wij maken graag vaste kasten voor u op alle denkbare plekken in huis. Of het nu onder de schuine kap is of juist in de woon- of slaapkamer. U krijgt altijd een netjes afgewerkte kast die past in zijn omgeving en u veel praktische ruimte biedt. Vaak gaat het om kasten in boerenstijl, dus met verticale delen en opgeklampte deurtjes. Maar ook kasten met wanden en/of deuren voorzien van bossingpanelen is één van de vele mogelijkheden.
Lees meer: Interieur: Kozijnen, ramen en deuren
Het gaat hierbij om zowel binnendeuren en kozijnen als buitendeuren, ramen en kozijnen.
Wij maken opgeklampte deuren en paneeldeuren t/m het jaren '30 type van uiteenlopende houtsoorten en voorzien van bijpassende profileringen.
Daarbij zijn ook complete en-suite deuren met glas-in-lood mogelijk in combinatie met bijhorende kasten en paneelbetimmeringen. Wat ramen betreft kunnen wij historische vensters uit de 17e, 18e , 19e en 20e eeuw herstellen of reconstrueren.