Projecten

Lees meer: Boerderijrenovatie, Olst

Werkzaamheden o.a installatietechnisch, elektrotechnisch, stukadoor en schilder. Daarnaast zijn er op timmergebied nieuwe deuren en kozijnen geplaatst, een nieuwe badkamer gerealiseerd en diverse Iepenhouten kasten gemaakt. Aan de entreezijde zijn onder de steekkap twee nieuwe stijlen met korbelen gemaakt, compleet met pen-en-gat verbindingen.

Lees meer: Nieuwe vierslagdeuren en bovenlichten, Burgwal te Kampen
Nieuwe vierslagdeuren met bossingpanelen en bovenlichten met glas-in-lood. De deuren zijn gemaakt van rift gezaagd Oregon Pine. Een volledig symmetrisch ontwerp en afgehangen in een bestaand kozijn tussen de voor- en achterkamer.
Lees meer: Kaprenovatie inclusief nokvorsten, Burgwal te Kampen
De volledige kap is van nieuwe UV-bestendige damp-open folie voorzien. Er zijn nieuwe tengels en panlatten aangebracht en de oude holle dakpannen en nokvorsten zijn weer teruggelegd (de laatste in de kalkmortel en met rvs-schroeven).
Lees meer: Balklaag schuur, Groenestraat te Kampen
Deze schuur is voorzien van een nieuwe Douglas balklaag, bestaande uit hoofdbalken en haaks daarop zijn kleinere balken ingelaten. Ontwerp ontleend aan historische Moer- en kinderbalken opzet (samengestelde balklaag).
Lees meer: Inbouwkast in kap, Burgwal te Kampen
Inbouwkast op de zolder van een hoekpand aan de Burgwal. Deurtjes met bossingpanelen en zowel van scharnieren als magneetsluitingen voorzien. Gebouwd in een hoek met verschillende dakhellingen en borstweringhoogtes.
Lees meer: Restauratie dakkapel, Marktgang te Kampen
Dakkapel was in zeer slechte staat. Bijna complete onderdorpel vervangen door nieuwe in Oregon Pine. Daarbij de onderzijden van de kozijnstijlen aangelast en meerdere basementen vernieuwd. Ook is er een schouderstuk vervangen. De gehele kapel is hierna weer goed in de verf gezet.
Lees meer: (Kap)renovatie, Ruinen
Achterzijde van een woning voorzien van een nieuwe balklaag met houten vloer en daaronder houten regelwanden voor een nieuwe kamerindeling.
Verder zijn de sparren van het dak waar nodig vervangen voor nieuwe en is de kap geïsoleerd met isobouwpanelen. Er zijn twee veluxramen aangebracht en de bestaande dakpannen met nokvorsten zijn teruggeplaatst.
Lees meer: Replica jaren '30 kozijn, Lehmkuhlstraat te Kampen
Nieuw replica jaren '30 kozijn met deur en raam, Lehmkuhlstraat te Kampen. Kozijn, deur en raam met glaslatten van massief Oregon Pine. Afmetingen en profielen overeenkomstig jaren '30. Deurkozijn is voorzien van hardstenen onderdorpel met neuten.
Lees meer: Nieuwe (sparren)kap met gebintwerk, Wanneperveen
Nieuwe (sparren)kap met gebintwerk in een schuur aan de Veneweg te Wanneperveen: Jaren '80 wagenschuur verbouwd en voorzien van dragend gebintwerk met nieuwe sparrenkap geschikt gemaakt voor een rieten dakbedekking.
Lees meer: Inbouwkast met pantry in boerenstijl, Molenstraat te Kampen
Grote inbouwkast gebouwd op de voormalige deel van een stadsboerderij. Kast is opgezet in L-vorm. De lange zijde is voorzien van drie laden, een hoge kast en vier kleinere kasten met een legplank. De korte zijde is meer een soort pantry voorzien van een eiken blad, wastafel en glazenkastje. De achterwand is afgewerkt met replica witjes waarvan sommige zijn beschilderd met boerderijdieren. Onder het blad bevinden zich twee kasten. In één daarvan staat een koelkastje. Alle kozijnen zijn afgewerkt met sierlijsten en de bovenzijde van de kast met een kroonlijst. De deuren zijn gemaakt van massief vuren met ingelaten panelen van fijnjarige grenen V-delen. Alle deurtjes zijn afgehangen met zwarte bolkopscharnieren.